Casper Joling2018-12-10T22:41:07+01:00

Begin september 2015 ben ik begonnen met het werken bij Clifton Finance. Ik had zojuist mijn bedrijfskunde bachelor afgerond en was reeds begonnen met mijn master in Strategic management. Om mijn master te complementeren was ik op zoek naar een Finance gerichte stage die ik zou kunnen combineren tegelijkertijd met mijn master. Mijn interesse voor het Finance vak is zeker aangesterkt. Dit jaar ben ik dan ook begonnen met mijn 2e master in Finance.

Tijdens mijn sollicitatie in augustus 2015 gaf ik aan dat het niet makkelijk zou zijn de stage te combineren met mijn master. Echter, Clifton is altijd erg behulpzaam geweest het voor mij zo makkelijk mogelijk maken. Zo was het vaak mogelijk in rustigere periodes meer te werken, en in drukkere periodes vrij te krijgen voor tentamens. Gedurende het collegejaar heb ik 1 à 2 dagen per week gewerkt. Na het afronden van mijn thesis had ik meer tijd om te werken. Gedurende de zomer was het mogelijk de intensiteit te verhogen. Ik heb toen 4 dagen per week gewerkt.

Clifton maakte het dus mogelijk zeer flexibel te werken. Dit was slechts een van de voordelen van het werken bij een boutique. Het belangrijkste is dat ik zelf  veel verantwoordelijk heb gekregen. Gedurende mijn eerdere stage bij EY moest er altijd iemand kritisch kijken naar alles wat ik afleverde. Bij Clifton heb ik geleerd dat alles wat je aflevert van zéér goede kwaliteit moest zijn. “Lever het zo af dat het direct naar de klant zou kunnen”, werd mij dan ook verteld op een van mijn eerste dagen.

Op persoonlijk vlak heb ik geleerd om beter te communiceren. Mij werd, zo nu en dan, gezegd dat mijn boodschappen richting de klant te direct waren en nuances vaak op zijn plaats waren. Volgens de uitspraak: “c’est le thon qui fait la musique”, is het dan ook de toon wat nog aandacht vergt.

Al met al kan ik concluderen dat ik veel geleerd heb gedurende mijn periode bij Clifton Finance. Ik heb veel gelachen én geleerd van de collega’s waar ik mee heb gewerkt; met een aantal heb ik nog goed contact. Tevens zien we elkaar op de borrels die Clifton Finance elke maand organiseert.