Max Coppus2018-12-10T22:41:07+01:00

Ik ben begonnen met werken bij Clifton Finance eind oktober 2015. Ik was dat jaar een vierdejaars bedrijfskunde student. Mijn vierde jaar was ik van plan een stage te gaan lopen bij een op Finance gericht bedrijf. Via een vriend/studiegenoot kwam ik in aanraking met Clifton Finance. Eerder heb ik stage gelopen bij de auditafdeling van Deloitte. Om een duidelijk overzicht te creëren van de verschillende facetten binnen het bedrijfsleven wilde ik ook graag bij een kleiner, meer finance gerichte organisatie werken. Hierdoor was Clifton Finance een ideale plek voor mij om stage te lopen. Bij Clifton finance val je als stagiaire direct onder de partners. Dit creëert de mogelijkheid om elkaar goed te leren kennen, waardoor veel kan leren van iemand met ervaring.

Na mijn motivatiebrief en cijferlijst te hebben opgestuurd en het voeren van een sollicitatiegesprek was ik aangenomen. Het was voor mijn vrij belangrijk dat ik mijn wekelijkse Chinees lessen kon blijven volgen. Dit was geen enkel probleem en ik kon drie dagen werken, met een proefperiode van drie maanden. Ik heb uiteindelijk ruim 10 maanden bij Clifton Finance gewerkt, waarbij ik in de zomervakantie 4 tot 5 dagen werkte en echt op een project iets heb kunnen leren.

Corporate Finance was een gebied dat ik slechts uit mijn universiteit vakken kende. Het was om deze reden ook prettig dat Clifton Finance en Boutique M&A is, waardoor ik direct in het diepe werd gegooid. Hierdoor kreeg ik snel veel verantwoordelijkheid en bleef de druk hoog. Alle kennis die ik had opgedaan in de collegebanken kwam goed van pas, niet alleen mijn corporate finance vakken maar ook mijn strategische- en accounting gerichte vakken. Ik heb de verscheidene facetten van corporate finance gezien, zoals searches, waarderingen en het bijwonen van verscheidene besprekingen tijdens een acquisitieproces.

Het leukste van mijn stage was het maken van een business plan samen met een collega. Op dat moment breng je al je opgedane kennis in praktijk onder minimale supervisie.

Ik heb nog steeds goed contact met de collega waar ik de meeste uren heb doorgebracht, daarnaast organiseert Maarten eens in de zoveel tijd een gezellige borrel voor alle oud collega’s.