Euronext lonkt naar familiebedrijven

Euronext begrijpt goed dat de rijke schare aan familiebedrijven een interessante doelgroep is voor de vernieuwde beurs. Met name in Frankrijk en België zijn er familiebedrijven die dankbaar gebruik hebben gemaakt van de faciliteiten van Euronext en op deze wijze financiering hebben aangetrokken voor het familiebedrijf.

„Het zou mooi zijn voor de beurs, maar of familiebedrijven de toegevoegde waarde zien, betwijfel ik,” zegt Vijverberg,. „Familiebedrijven houden niet van al te bemoeizuchtige toezichthouders, hikken aan tegen de kosten van een beursgang, en staan niet te trappelen om kwartaalcijfers te rapporteren.”

Het programma van Euronext is wel professioneel opgezet. Er komen onder meer road shows waar bedrijven investeerders kunnen ontmoeten en programma’s toegespitst op familiebedrijven.

„De zwaarste concurrentie voor de beurs komt echter niet van banken, maar van private equity, schat Vijverberg in. Er zijn vreselijk veel Private Equity bedrijven die interesse hebben in familiebedrijven.  „Als er een goed bedrijf geld nodig heeft, staat private equity in de rij. Dan is een beursnotering niet direct nodig.”

Wilt u vrijblijvend met ons in gesprek over de financieringsmogelijkheden van uw onderneming of het aantrekken van Private Equity?

Bel dan met Clifton Finance: Maarten Vijverberg +31 6 55853074 of Gonneke van der Lee +31 6 52466518.

2019-01-14T14:51:37+01:0025 januari, 2017|Blog, Familiebedrijf|

Deel dit verhaal, kies je platform!