FAQ items aan het laden...
Referenties2023-06-23T09:09:40+01:00
  • Referenties

Referenties / Tombstones

Onze opdrachtgevers van advisering op het vlak van governance en conflictoplossing kiezen er vaak voor om de aard van de adviezen vertrouwelijk te houden. Dit is anders als er een transactie tot stand komt en men geen bezwaar heeft tegen een publicatie.

Onderstaand meerdere videofragmenten van onze klanten over onze begeleiding bij de verkoop van hun ondernemingen.

Verkoop ICE Utility Professionals aan Value8

Verkoop Eagle Vison aan Union Park Capital

Verkoop Ergomax aan Nutramin

Hieronder ziet u een overzicht van succesvol afgeronde transacties in de afgelopen jaren onder de begeleiding van een van de Partners van Clifton Finance.

Volharding beloont

BaseNet, een gespecialiseerd softwarebedrijf voor de advocatuur en financiele dienstverlening, is 1 juni 2023 overgenomen door Dias Group. Deze overname biedt nieuwe mogelijkheden voor BaseNet om internationaal uit te breiden.

BaseNet biedt een uitgebreide softwareoplossing op maat voor advocatenkantoren, met functies zoals digitaal dossierbeheer, relatiebeheer, documentmanagement, e-mailintegratie, tijdregistratie, boekhouding en managementrapportages.

Dias Group is een bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareoplossingen voor het mkb, grote bedrijven en dienstverleners in verschillende nichemarkten, waaronder de advocatuur en financiele dienstverlening. Door de toevoeging van BaseNet aan hun portfolio zet Dias Group een belangrijke stap in de realisatie van dit doel. Vanaf juni 2023 zal de Dias group verder gaan onder de naam Blinqx.

Ruud Pepping is de CEO van BaseNet en benadrukt dat het bedrijf de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan de internationale uitbreiding. BaseNet is momenteel actief in Nederland, België, Spanje en Engeland. De samenwerking met Blinqx zal hen helpen hun groeimogelijkheden verder te versterken.

De aandelen van BaseNet waren voor 100% in handen van de twee broers en oprichters van BaseGroup, die na de studie zijn gestart met de ontwikkeling van (CRM) software voor diverse bedrijfstakken. Zij waren ook de mede-oprichters van Realworks BV, dat enkele jaren geleden is verkocht aan de NVM.

Zij kijken tevreden terug op dit intensieve proces: “Clifton Finance heeft ons in dit traject prima begeleid en vastgehouden aan onze doelstellingen. Dat heeft geresulteerd in een mooi resultaat.”

Persbericht

Lees verder..

Resultaat verzekerd

Atradius Collections heeft Pro Kolekt overgenomen van KF Finance. Pro Kolekt is in 8 landen in Zuid-Oost Europa actief bij het innen van openstaande vorderingen in het B2B markt segment. Met de overname van Pro Kolekt versterkt Atradius Collections haar marktpositie in deze regio. Voor Atradius klanten is dit belangrijk, omdat zij waar dan ook ter wereld op de incasso-activiteiten van Atradius willen kunnen rekenen. Een lokale aanwezigheid in de markt is dan essentieel om de debiteur in de lokale taal met de juiste insteek te kunnen benaderen. Het Atradius Collections netwerk is de meest geïntegreerde IT infrastructuur in de incassobranche. Hierdoor kunnen bij een overname snel synergievoordelen en verdere groei worden gerealiseerd.

Clifton Finance heeft met het team van Atradius Collections een acquisitiestrategie vastgesteld op basis waarvan in diverse landen gericht bedrijven die hierbij passen zijn benaderd. Voor het benaderen van partijen in Zuid-Oost Europa is intensief samengewerkt met Sazun. Sazun is een partnerkantoor van Clifton Finance waar een goede jarenlange werkrelatie mee bestaat. Door deze lokale aanwezigheid van onze partnerorganisatie waren wij in staat om geschikte bedrijven voor Atradius te vinden en te benaderen.

Tegelijkertijd onderhield Clifton Finance intensief contact met de besluitvormers binnen de organisatie van Atradius Collections in Nederland. Op deze wijze kon met de juiste partner een transactie worden gerealiseerd. Clifton Finance heeft Atradius Collections ondersteund bij het gehele acquisitieproces, zowel de acquisitiestrategie, benadering van mogelijke over te nemen partijen alsmede de onderhandelingen en structurering van de transactie.

Persbericht

Lees verder..

Niet over één nacht ijs

ICE Utility Professionals sluit zich aan bij de interim professionals van Value8. Hier is een zorgvuldig en intensief ​proces aan voo​raf gegaan, mede ingegeven door de corona crisis. Het verkoopproces werd ​daadwerkelijk in gang gezet zodra er zicht was op herstel van de markt.  Door het snelle marktherstel was het belangrijk de onderneming doorwrocht in kaart te brengen, zodat de uiteindelijke koper de onderneming naar toekomstige waarde kon schatten.

ICE zocht een investeerder die de onderneming naar de volgende fase kan brengen en ook verder kan investeren in de schaalgrootte van de onderneming. Value8, met investeringen in vergelijkbare diensten, sloot hierbij goed aan en kan meerwaarde bieden voor de onderneming.

Samen met de DGA van ICE, Marcel van Staa, heeft Clifton Finance de klus geklaard en de onderneming overtuigend weten te presenteren aan potentiële kopers. Marcel: “Zoiets moet je goed voorbereiden en de timing is hierbij essentieel. Wij hebben uiteindelijk door de goede connecties van Clifton Finance met Value8 een partij gevonden die heel goed aansluit bij ICE en de volle potentie eruit kan halen, terwijl ik de komende jaren toch betrokken blijf”. “De rol van Clifton Finance heeft hierbij echt geholpen” zegt ook Peter Paul de Vries, voorman van Value8.

De persoonlijke benadering kenmerkte deze transactie en werd door alle partijen op prijs gesteld.

Persbericht

Lees verder..

Uniek familiebedrijf van unieke ondernemers vindt partner in investeerder

Rabobank Groep is via haar investeringstak Rabo Investments (RI), medeaandeelhouder in Koppert Cress Group geworden. Door een minderheidsbelang te nemen in Koppert Cress, wordt er koers gezet naar een verdere gezamenlijke duurzame internationale groei.

Clifton Finance heeft beide partijen bij elkaar gebracht. Reeds voor Covid-19 was Koppert Cress op zoek naar een Nederlandse partner met een internationale positie. In de transactie was het van belang om de missie en visie van de oorspronkelijke (familie) eigenaren vast te houden. Rabo Investments en Koppert Cress hebben elkaar gevonden als partners met een vergelijkbare visie op tuinbouw, gezonde voeding en duurzaamheid. De de slagkracht en middelen van Rabo Investments geven  Koppert Cress de ruimte om een verdere groei door te zetten.

Thijs Friederich, managing director van Rabo Investments: Koppert Cress is een prachtig en veerkrachtig tuinbouwbedrijf. De onderneming heeft zich goed staande gehouden in de recente coronacrisis, terwijl de horeca, hun grootste afzetmarkt grotendeels gesloten was. Door dicht bij haar eindafnemers, de chefs, te staan heeft Koppert Cress een relatie gebouwd die resulteert in flexibiliteit, originaliteit met een focus op smaak en verrassing op het bord. Duurzaamheid en innovatie steunen we als Rabo Investments graag.”

Clifton Finance heeft opgetreden als adviseur van de koper.

Lees verder..

Onderneming na lange vaart in veilige haven gebracht

Struik & Hamerslag is een familieonderneming met een lange geschiedenis. Zij opereren in het topsegment van de interieurbouw van de luxe jachten, een segment waarin Nederland excelleert. Getriggerd door de benadering van Chinese kopers is de zoektocht gestart naar een passende koper voor deze complexe onderneming. De onderneming levert zeer aansprekende interieurs af in een projectmarkt met een hoger dan normaal risico. De DGA Marco Struik, die niet meer met de dagelijkse gang van zaken betrokken was, gaf groot vertrouwen in het management en Clifton Finance voor het vinden van een passende koper die ook bereid was de handen uit de mouwen te steken om de nodige veranderingen door te voeren in dit traditionele bedrijf. Hieraan vooraf gaande is de structuur van de onderneming aangepast en zijn de internationale activiteiten in de UK gesloten. De uiteindelijke koper is gevonden in SecondWind Capital, die zeer professioneel de uitdaging ter hand nam en de transactie samen met andere stakeholders realiseerde. Hiermee komt de Struik & Hamerslag in veilige haven en kan gebouwd worden aan de verdere groei van de onderneming.

“Samen met Clifton Finance hebben we het hele traject van voorbereiding tot afronding afgelegd en ik heb daarbij de integriteit en de doortastendheid van Maarten en zijn team als zeer professioneel ervaren. In de altijd complexe omgeving van een familiebedrijf met meerdere aandeelhouders is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt en ik kan niet anders dan concluderen dat we geen betere partner hadden kunnen treffen. Wij zijn dan ook heel blij dat we het proces positief hebben kunnen afronden.”

Marco Struik, Kitty Kuiper & Sjef Laenen, 2021

Lees verder..

Geduld is een schone zaak

Na bijna 40 jaar in de schoonmaak te hebben gewerkt wilde de DGA graag de onderneming overdragen. Samen met zijn echtgenoot Brigitta en enkele trouwe medewerkers heeft hij een betrouwbare onderneming opgebouwd. In de markt was een grote belangstelling voor de onderneming, die een mooi klantenbasis had. “Wij zochten nadrukkelijk naar een koper die goed zou passen bij de cultuur van de onderneming en vonden deze in de Balans groep”, zegt Eric van Gijn. “Clifton Finance heeft ons goed geholpen bij de keuze van de uiteindelijke koper en zij hebben goed inzichtelijk gemaakt welke winst de nieuwe eigenaar met de onderneming kan realiseren. Ik heb de samenwerking met Clifton Finance als zeer prettig ervaren. We werden duidelijk en helder geadviseerd. Met veel geduld zijn mijn vragen kundig beantwoord en Clifton Finance heeft mede ervoor zorggedragen dat de verkoop van ons mooie bedrijf BERKO Schoonmaakdiensten B.V. in goede banen geleid werd. Wij kunnen Clifton Finance aan iedereen die zijn onderneming wil verkopen aanbevelen. Betrouwbaar, duidelijk, professioneel en zeer snelle en goede communicatie.”
“Hoewel ik ongeduldig was en er veel meer bij komt kijken dan ik had gedacht, is de transactie goed afgerond en ben ik nu vrij man. Zonder hun hulp was mij dat niet gelukt!”
Eric en Brigitta van Gijn, 2021
Lees verder..

Gezonde overname in Coronatijd

Gestart in 2007 vanuit de garage hebben de aandeelhouders Paul Zonneveld en Samuel Zonneveld Ergomax uitgebouwd tot een online retailer van voedingssupplementen in het hogere segmentNaast Nederland is Ergomax inmiddels ook een groeiende speler in belangrijke markten zoals Duitsland, Scandinavië en de VS. Beide oprichters zijn toe aan een nieuwe stap voor de onderneming en hebben Clifton Finance gevraagd hen in dit proces te begeleiden. De koper is een groep van ondernemingen met de labels  Dr van der Hoog, Nutramin, Lavisage en Plantina. De beide broers zullen in een andere rol verbonden blijven aan de uitbouw van zowel Ergomax als de andere bedrijven in de groep.
‘Wij zijn in het verkoop proces zeer goed geholpen door Clifton Finance’ stellen Paul en Samuel. ‘Zij hebben gezorgd voor een zeer goed passende koper en hebben ons gedurende het traject meegenomen in wat voor ons beiden geheel nieuw was. We hadden met Clifton Finance een snelle en goede communicatie. Wat vooral ook fijn is dat zij geheel zijn voorbereid op eventuele ‘hobbels’ in het proces. Het team is op elkaar ingespeeld, zij zijn oplossingsgericht. Wij konden de business goed doordraaien terwijl wij tegelijkertijd goed op de hoogte bleven over het verloop van het verkoopproces.’
Paul & Samuel Zonneveld, 2020
Lees verder..

De aandeelhouder van De Klok Logistics uit Nijmegen neemt dochterbedrijf Van Opzeeland over van branchegenoot Nabuurs

Naast De Klok Logistics is de aandeelhouder van De Klok Logistics ook eigenaar van Van Vliet Transport.

“Binnen de stedelijke distributie zien we al jaren een trend richting hogere leverfrequenties en kleinere drop-sizes. Daardoor heb je simpelweg meer combinatievolume nodig. De snelste manier om in één keer veel volumegroei te behalen is het bundelen van je krachten. Die krachtenbundeling heeft in ons geval de vorm aangenomen van een overname van de transportactiviteiten.” “We willen onze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen met een hoog serviceniveau. Deze stap helpt ons daarbij.”
Remco Vos, 2020

“In De Klok Logistics en Van Vliet Transport hebben wij een overnamepartner gevonden die de kwaliteit en service kan leveren die onze klanten gewend zijn. Nu én in de toekomst. Tegelijkertijd geeft het ons de gelegenheid om meer focus aan te brengen in onze overige activiteiten.”
Ard Nabuurs, 2020

Clifton Finance heeft her familiebedrijf Nabuurs begeleidt in het vinden van de juiste koper en bij de uitwerking en realisatie van de transactie.

Lees verder..
Tombstone Briconord

Christian Guillou, algemeen directeur en aandeelhouder van Briconord

“Clifton Finance heeft ons ontstekend geholpen bij het identificeren van Mac-Lean als ideale add-on kandidaat voor Briconord in Nederland en het realiseren voor deze voor ons belangrijke transactie. Briconord is een leverancier van accessoires en producten voor woninginrichting en lambrisering uit de Franse cognac regio. Met de acquisitie van Mac-Lean heeft Briconord de eerste stap gezet om een Europese marktleider op het gebied van woninginrichting en -accessoires te worden. Aandeelhouders Amundi PEF en Société Générale Capital Partenaires steunen Briconord financieel bij deze acquisitiestrategie. Mac-Lean, in Moerdijk, is gespecialiseerd in vloeren, veiligheids- en decoratieproducten en is voornamelijk actief op de Nederlandse en Belgisch markt. “Het was prettig werken met  Clifton Finance. De onderhandelingsvaardigheden en positieve grondhouding hebben er zeker toe bijgedragen dat de transactie daadwerkelijk tot stand gekomen is.”

Christian Guillou, 2019

Lees verder..

Pieter Schoen stapt met overname van Apptitude (Colect) in mode-industrie

Shoe Investments, de investeringsmaatschappij van de Rotterdamse ondernemer en investeerder Pieter Schoen, investeerd in de Larense softwareontwikkelaar Colect. Dit zeer snel groeiende softwarebedrijf is gespecialiseerd in het digitaliseren van de mode-industrie.

Modemerken en retailers zien hun markt in hoog tempo digitaliseren. “De vergaande digitalisering stelt de branche in staat om de doorverkoopsnelheid te verhogen, de prijzen en voorraadniveaus te optimaliseren, meer en sneller inzicht te krijgen in eigen voorraad en collectie”, aldus Arthur Hoffman. Nick Andriesse: “Hierdoor kan de mode-industrie beter inspelen op de wensen van consument, die steeds sneller veranderen en veeleisender worden.”

Het groeigeld van Shoe Investments en de uitbreiding van het managementteam stellen de onderneming in staat de innovatie, productontwikkeling en internationale uitrol te versnellen in markten zoals Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië. Frankrijk en Italië staan ook hoog op het wensenlijstje.

Investeerder en ondernemer Pieter Schoen ziet een enorme potentie: “We zijn diep onder de indruk van de business die Nick en zijn team tot nu toe hebben opgebouwd en we zijn ervan overtuigd dat we hen de komende jaren kunnen helpen de groei te versnellen.”

Lees verder..

Pieter Vroegop, directeur familiebedrijf Vroegop

“Clifton Finance heeft ons begeleid in de zoektocht en geholpen bij de besluitvorming binnen het familiebedrijf.” In de zoektocht van Natudis, Kroon en Hagor in Belgie naar een samenwerkingspartner, zijn vele gesprekken geweest met diverse partijen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Udea. Deze samenvoeging van bedrijven en de resulterende schaalvoordelen, levert het meeste voordeel voor de branche. Natuurlijk ligt een dergelijke keuze gevoelig in de organisatie en bij verkopend moederbedrijf VRC. Maar hiermee komen de bedrijven die destijds ontstaan zijn uit onderdelen van Wessanen weer samen.

Robert Bloemers, Aandeelhouder en Lid van de Raad van Commissarissen van de onderneming namens de familie

“Clifton Finance heeft ons geholpen bij de formulering van de acquisitiestrategie bij enkele dochter ondernemingen. Hierdoor zijn de kerncompetenties in kaart gebracht en is helder geformuleerd wat wij met de acquisities willen bereiken. Wij weten nu precies  welke acquisities bij ons passen en wij gaan niet meer opportunistisch te werk.”

Philip de Groot, Eigenaar en directeur van Oogwereld

Oogwereld heeft met behulp van Clifton Finance een nieuwe partner en aandeelhouder gevonden in AAC Capital. AAC Capital is een investeringsmaatschappij die succesvolle ondernemers en managementteams ondersteunt bij het versneld realiseren van internationale groeiambities.

Naast AAC Capital is ook het management van Oogwereld als aandeelhouder betrokken. Het partnerschap met AAC stelt Oogwereld in staat in de komende jaren verder op te treden als logische consolidator in de markt voor onafhankelijke optiekzaken. Daarbij zal Oogwereld zich blijven onderscheiden door premium oogzorg, een exclusief assortiment en een uitstekende service voor al haar klanten.

“Gonneke en Maarten hebben mij met al hun ervaring en marktkennis door deze transactie geloodst. Een proces waar je als ondernemer niet dagelijks mee te maken hebt. Door een goede voorbereiding en scherpte gedurende het proces hebben we met elkaar de juiste partner gevonden, die Oogwereld kan ondersteunen in haar verdere groei. Voor mij als ondernemer was het belangrijk dat er goed geluisterd werd naar mijn randvoorwaarden bij de transactie en dat deze wensen op een professionele manier werden meengenomen in de onderhandelingen en de uiteindelijke dealstructuur. Hierbij was het voor mij belangrijk een transactie te realiseren met meerwaarde voor zowel de onderneming, mijn mensen als voor mij persoonlijk. Volgens mij is Clifton Finance hier zeer goed in geslaagd.”

Lees verder..

Patrick Steenkist, CEO van WeMarket

“WeMarket heeft met behulp van Clifton Finance mede-investeerders gezocht en gevonden voor de launch van haar platform. Door de proactieve en persoonlijke benadering zijn investeerders gevonden waarbij gebruik gemaakt is van het uitgebreide netwerk van Clifton Finance. WeMarket is een sales app, waar bedrijven en consumenten met één druk op de knop hun eigen online veiling kunnen opzetten. WeMarket is een initiatief van de oprichter van WeTransfer.”

Patrick Steenkist, 2018

Lees verder..

Arend van de Stadt, Directeur-eigenaar van Eagle Vision

Eagle Vision heeft met behulp van Clifton Finance een nieuwe partner en aandeelhouder gevonden Union Park Capital, een private equity firma uit Boston (US). Zij wordt hiermee onderdeel van Industrial Physics Inc, een internationale groep van bedrijven die actief is op het gebied van kwaliteitscontrole en vision technologie voor de food & beverage en packaging industrieën. Eagle Vision opereert wereldwijd en opent hiermee nieuwe markten en technologieën.

Het verkoopproces inclusief de dataroom procedure is in een relatief korte tijd afgerond door de goede voorbereiding en documentatie-opstelling. Door de procesbegeleiding van Clifton Finance is ook een goede afweging mogelijk geweest welke strategische partner/kandidaat koper de meeste waarde kon toevoegen en met wie het onderhandelingsproces kon worden afgerond.

“Maarten heeft mij en mijn team die betrokken waren bij het verkoopproces op alle onderdelen zeer goed bijgestaan, ook als het ging om de persoonlijke afwegingen en vragen. Hij is zo ervaren dat hij goed de richting van het proces kan aangeven zodat ik beter voorbereid was’. ‘De korte en snelle lijnen leidde tot een transactie die in 5 maanden zeer succesvol is afgerond. De onderhandelingen met de professionele Amerikaanse private equity firma werden goed voorbereid en met een grote ervaring uitgevoerd.” 

Arend van de Stadt, 2017

Lees verder..

Rieny, Sybo en Sjaak Smeding, aandeelhouders van O. Smeding en Zoon B.V.

Maarten heeft ons met de overdracht van ons Friese familiebedrijf en de diverse stappen die hierbij nodig zijn zowel professioneel als persoonlijk uitstekend geholpen. Hij vormde een mooie brugfunctie tussen de familie en de externe aandeelhouder Sligro daar waar ook de belangen uit elkaar konden lopen. Hij heeft gevoel voor de verhoudingen in alle gremia en creëerde  draagvlak in de onderneming en bij alle aandeelhouders. Daarnaast zorgde hij ook voor een goede financiële waarde-analyse en een methode voor aandelenoverdracht binnen de familie. Uiteindelijk is er is een ‘toekomst proof’ governance gekomen met ruimte voor de familie en de volgende generaties.”  

Rieny, Sybo en Sjaak Smeding, 2017

Lees verder..

Wijnand van den Haak, CEO Abama

Clifton Finance heeft ons op een voortreffelijke wijze geholpen in deze internationale transactie. Gedurende  de transactie kwam ik voor veel nieuwe zaken te staan waar ik nog weinig ervaring mee had. Door de persoonlijke advisering van Maarten Vijverberg kreeg ik meer rust en kon ik mijn ongeduldigheid die bij het ondernemen hoort, even aan de kant zetten. Zonder zijn inspanning was de transactie niet gerealiseerd. Maarten gaf uitleg en betrok onze familie op correcte wijze. Hij hield constant het goede contact met de koper ongeacht de processen in de transactie.” 

Wijnand van den Haak, 2016

Lees verder..

Marco de Wit, Sector Director Imbema mobiliteit

Imbema Rhiwa heeft SBS Security & Safety Products overgenomen. Clifton Finance heeft Imbema begeleid in het acquisitie-proces. Hiervoor is voor het onderdeel Imbema Rhiwa een acquistiestrategie uitgewerkt, waarbij de markten waarin Imbema Rhiwa opereert in kaart zijn gebracht. Aan de hand van deze analyse is een keuze gemaakt voor de beste acquisitie richting en is een uitgebreide lijst van overnamekandidaten opgesteld. 

SBS uit Zoetermeer is markleider op het gebied van mechanische en elektronische beveiligingsoplossingen voor bedrijfswagens. De overname van SBS is een perfecte invulling van de acquisitiestrategie om zo Imbema Rhiwa  breder te positioneren als leverancier van transportoplossingen gericht op hogere efficiency en een hogere mate van veiligheid.

“Clifton Finance heeft ons op een gedetailleerde wijze geholpen bij het definiëren van onze acquisitie strategie. Hiermee was de keuze voor SBS goed te onderbouwen en kon het acquisitie proces snel worden doorlopen.”

Marco de Wit, 2016

Lees verder..

Stefan Heeger & Bart-Jan van Til, Aandeelhouders Geschenkbezorgen

“Voor ons als ondernemers is het verkopen van een bedrijf geen dagelijkse kost. Wij hadden ons op voorhand niet gerealiseerd dat bij de verkoop van ons bedrijf zoveel aspecten zouden komen kijken. Gonneke heeft ons strak en vakkundig door dit proces heen geholpen, waardoor wij gedurende het proces vertrouwen bleven houden dat de verkoop gerealiseerd zou worden tegen de juiste prijs en voorwaarden. Hierbij was het zeer plezierig dat Gonneke ook oog had voor onze persoonlijke belangen en positie in dit proces en dat dit werd meegewogen naast de financiële aspecten.”  

Stefan Heeger & Bart-Jan van Til, 30 oktober 2015

Lees verder..

Guido Raaijmakers, aandeelhouder 4launch

4Launch is sinds 10 oktober 2015 officieel onderdeel van Infotheek Groep BV. Gonneke van der Lee was als adviseur van de verkoper betrokken bij het proces waarbij Infotheek de aandelen van 4launch geheel heeft overgenomen.

“Ik heb 4Launch in 2003 als webwinkel in (computer)electronica opgericht, geeft Guido Raaijmakers aan. In korte tijd groeide mijn bedrijf uit tot één van de grotere webwinkels in Nederland (top 30 notering in Twinkle). Toen de verkoop van mijn onderneming in beeld kwam had ik behoefte aan een deskundige en betrouwbare adviseur. Deze heb ik in Gonneke zeker gevonden. Juist als je verkoopt aan een grotere onderneming heb je als DGA behoefte aan een klankbord, iemand die veel transactie-ervaring heeft en financiële kennis kan vertalen naar jouw persoonlijke situatie. In Gonneke vond ik een sparring partner van niveau die met veel inzet, kennis en enthousiasme mij gedurende het gehele proces heeft begeleid.

Tijdens het verkoopproces komen er veel nieuwe zaken op je af. Gonneke stuurde dit proces voor mij aan, wat mij als ondernemer zekerheid gaf en vertrouwen in een positieve uitkomst van de transactie. Door de investeringen van Infotheek in 4Launch na de overname groeit 4launch nu versneld door. De verkoop was dus zowel voor mij persoonlijk als vanuit het bedrijfsbelang succesvol.”

Guido Raaijmakers, 2015

Lees verder..

Theo Dorresteijn en Jan Dorresteijn, Aandeelhouders Realworks

Clifton Finance was betrokken bij het proces waarbij de NVM de aandelen van Realworks geheel heeft overgenomen.

“Maarten begeleiden mij en mijn broer, beide DGA’ s van Realworks in dit complexe proces. Hij kenmerkte zich als een bruggenbouwer naar de onderhandelingspartijen gedurende het gehele proces waarbij hij het einddoel niet uit het oog is verloren. Met een klein en behendig team kon snel en met korte lijnen geschakeld worden. Wij danken Maarten voor de begeleiding in het traject waar vele adviseurs aan de kant van de koper betrokken waren. Zeker als wij meenemen dat de overname veel complexer was voor een organisatie van onze grootte, door de aandeelhouder structuur. Maarten heeft ons naar het beoogde doel begeleid en zelfs nog hier en daar betere afspraken kunnen maken.”

Theo Dorresteijn, 1 juni 2015

Lees verder..

Peter S. Breuer, CEO Koninklijke Capi lux

‘Ik heb Maarten leren kennen in het kader van de verkoop van mijn familiebedrijf. Zowel in de voorbereidende fase, als ook bij de ondersteuning in het proces was zijn persoonlijke en professionele inbreng van grote waarde. Maarten weet goed en op een integere wijze om te gaan met familie en familiebelangen. Het verkoopproces van aandelen in Koninklijke Capi-Lux werd succesvol afgerond.’

Henrik Rom, Chief Financial Officer Kamstrup A/S, Danmark

“Maarten advised us on the divestment of our Dutch gas assets. He has and his dedicated team of professionals who truly made the difference in obtaining maximum result.”

Koen Slippens, Directievoorzitter/ CEO Sligro Food Group Nederland BV

Bestuurder STAK van Victoria/Van Heeswijk. “ Het team van Maarten Vijverberg heeft een uitstekende prestatie afgeleverd. Zij hebben in korte tijd met een strak geregisseerd proces het project tot een goed einde gebracht. Zij hebben alle stakeholders (aandeelhouders, familie, directie en RvT) op de juiste wijze betrokken en de verschillende belangen knap bij elkaar gebracht. Ondanks de markttransparantie is de vertrouwelijkheid tot einde bewaard gebleven.”

Sanders Supermarkten

Hoewel het bedrijf een lange succesvolle historie heeft gehad was de omvang van de supermarktketen te klein om zelfstandig een sterke positie in te nemen in de consoliderende markt. Nadat de familie het besluit had genomen om de onderneming te verkopen is een snel en adequaat proces in gang gezet. Er is gekozen voor de verkoop aan Sligro dat een sterk en professioneel bedrijf is met een familiekarakter.

Heleen van Gulik , Algemeen Directeur van King Cuisine

“De verkoop van de onderneming lag voor de hand vanwege opvolgingsproblematiek en ook strategische aspecten. Maarten heeft het proces van de verkoop professioneel vaardig en met fabuleuze behendigheid begeleid. Daarbij zijn zowel de belangen van de DGA als de directie en de onderneming goed in balans gehouden. Met grote precisie is het proces tot een goed eindresultaat gebracht en is de verkoop aan een internationale koper op prettige, kundige wijze gerealiseerd.”