FAQ items aan het laden...
Internationaal2018-12-10T22:41:08+01:00

Transactie begeleiding Nederland – China en China – Nederland

De kansen in China zijn ongeëvenaard. De markten en financiële middelen zijn van een omvang waar we in Europa alleen van kunnen dromen. China heeft heel veel interesse om te investeren in Europa en staat volledig open voor investeringen en samenwerking in China. De politiek is sinds kort hierop gericht. Dit stuwt de M&A activiteit getuige ook de transacties tussen China en Nederland.

Het internationale fusie- en overnamespeelveld is echter niet zonder risico’s. De kans dat overnames mislukken is nog altijd ruim groter dan de kans dat zij succesvol zijn. Zeker de Chinese cultuur is significant anders dan wat wij gewend zijn.

In fusie en overnameprocessen worden deze cultuurverschillen vaak pijnlijk snel duidelijk. In de introducties en onderhandelingsgesprekken, maar ook in de afspraken en de onderlinge relaties tussen partijen. Ook de kennis van het Chinese recht, de relaties met de overheid en de taal kunnen een barrière zijn om de transacties te closen met Chinese bedrijven.

Als speciaal niche gebied faciliteert Clifton Finance internationale transacties tussen China en Nederland in samenwerking met Jomec en haar partners in China. Jomec is een consultancy bureau met meer dan 20 jaar ervaring in advisering in relatie tot China.

Clifton Finance heeft een ruime ervaring in internationale transacties. Wij werken op individuele basis samen met partners in meer dan 15 landen in Europa, Amerika en China. Hiermee zijn wij in staat de internationale fusie en overnames vorm te geven.