Resultaat verzekerd

Atradius Collections heeft Pro Kolekt overgenomen van KF Finance. Pro Kolekt is in 8 landen in Zuid-Oost Europa actief bij het innen van openstaande vorderingen in het B2B markt segment. Met de overname van Pro Kolekt versterkt Atradius Collections haar marktpositie in deze regio, hierdoor is resultaat verzekerd. Daarnaast is dit ook belangrijk voor Atradius klanten. Zij willen overal ter wereld op de incasso-activiteiten van Atradius kunnen rekenen. Daarom is een lokale aanwezigheid in de markt dan ook essentieel om de debiteur in de lokale taal met de juiste insteek te kunnen benaderen. Het Atradius Collections netwerk is de meest geïntegreerde IT infrastructuur in de incassobranche. Hierdoor kunnen bij een overname snel synergievoordelen en verdere groei worden gerealiseerd.

Clifton Finance heeft met het team van Atradius Collections een acquisitiestrategie vastgesteld op basis waarvan in diverse landen gericht bedrijven die hierbij passen zijn benaderd. Voor het benaderen van partijen in Zuid-Oost Europa is intensief samengewerkt met Sazun. Sazun is een partnerkantoor van Clifton Finance waar een goede jarenlange werkrelatie mee bestaat. Door lokale aanwezigheid van onze partnerorganisatie waren wij in staat om geschikte bedrijven voor Atradius te vinden en te benaderen.

Tegelijkertijd onderhield Clifton Finance intensief contact met de besluitvormers binnen de organisatie van Atradius Collections in Nederland. Op deze wijze is met de juiste partner een transactie gerealiseerd en was resultaat verzekerd. Clifton Finance heeft Atradius Collections ondersteund bij het gehele acquisitieproces, zowel de acquisitiestrategie, benadering van mogelijke over te nemen partijen alsmede de onderhandelingen en structurering van de transactie.

Persbericht

2023-10-09T12:48:40+01:0016 juni, 2023|Blog|

Deel dit verhaal, kies je platform!