Nederlandse Familiebedrijven internationaal steeds succesvoller

Nederlandse familiebedrijven zijn internationaal steeds succesvoller.  Dit blijkt uit onderzoek van Clifton Finance en het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van hogeschool Windesheim vastgelegd in een nieuwe publicatie. Vandaag lanceren we de publicatie van het onderzoek: Internationale ambities. Een onderzoek naar 10 jaar internationaal ondernemen door Nederlandse familiebedrijven.

Nederlandse Familiebedrijven zijn internationaal steeds succesvoller

Het onderzoek naar internationalisatie van Nederlandse familiebedrijven in de afgelopen 10 jaar toont aan dat de Nederlandse familiebedrijven steeds succesvoller internationaal opereren. Bedrijven met een omzet van ruim € 40 miljoen worden beloond met hogere winstmarges van gemiddeld 1,5 % als ze de stap naar het buitenland durven nemen.

Interessante trends

Om inzicht te krijgen in de internationale ambities van familiebedrijven, brachten we de jaarverslagen van 228 familiebedrijven met een omzet van minimaal 40 miljoen euro in kaart. De resultaten van het onderzoek leveren interessante trends en inzichten op over tien jaar internationaal ondernemen door grote Nederlandse familiebedrijven.

Persoonlijke ervaringen

Het onderzoek is aangevuld met interviews met diverse familieondernemingen uit diverse sectoren die in het buitenland opereren. Zij vertellen uit eerste hand wat internationalisering bete­kent voor hun onderneming, welke barrières ze hierbij tegenkomen en bovenal: wat het hen oplevert. Het zijn persoonlijke verhalen als deze die verdieping geven aan de cijfers achter de internationale ambities van ondernemers.

Wilt u de publicatie ook in een gedrukte versie ontvangen? Klik dan hier.

Clifton Finance

Clifton Finance adviseert bij fusie- en overnameprocessen. Tevens adviseren wij familiebedrijven bij bedrijfsopvolging, governance- en waarderingsvraagstukken. De expertise die in de afgelopen 30 jaar is opgebouwd wordt door Clifton Finance op maat en innovatief ingezet. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Hogeschool Windesheim in Zwolle.

2021-01-14T17:09:20+01:007 juli, 2020|Nieuws|

Deel dit verhaal, kies je platform!