Clifton Finance sluit zich aan bij het Nederlands Gilde van Familiebedrijfsspecialisten (NGFB)

Toetreding NGFB

Clifton Finance sluit zich aan bij het recent opgerichte Nederlands Gilde van Familiebedrijf specialisten (NGFB). Adviseurs en specialisten vanuit diverse disciplines en vakgebieden hebben zich verenigd in het NGFB. De doelstelling van het NGFB is om kennis en expertise te ontwikkelen en bundelen. Op deze manier kunnen familiebedrijven die behoefte hebben aan kennis en expertise eenvoudig de juiste specialist vinden. Het gilde geeft een waarborg voor de kwaliteit van de aangesloten adviseurs. Wij bemiddelen dit door een professionele selectie en kwaliteits-reviews met het oog op specialisatie van de advisering voor familiebedrijven.

Familiebedrijven werken vanuit een eigen perspectief en achtergrond, daarom vereisen ze specifieke advisering. Het initiatief is mede tot stand gekomen vanuit de wens om deze specifieke expertise over te dragen aan een nieuwe generatie adviseurs.

Sterk groeiende familiebedrijven

Nederland kent ongeveer 450 grote en middelgrote familiebedrijven. Het is een diverse groep van ondernemingen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Nederland. Zij bieden werk aan ongeveer 2 ½ miljoen mensen. Ook de familie-ondernemingen worden geconfronteerd met de essentiële maatschappelijk en economische ontwikkelingen. Er is sprake van een toenemende complexiteit, welke veroorzaakt wordt door de sterk groeiende omvang van de familieondernemingen. Zie ook onze blog over; Toename verkoop familiebedrijven verwacht.

Familieondernemingen waren vroeger zeer terughoudend met het inhuren van externe adviseurs. De huidige trend is juist meer gericht op een toenemend gebruik aan externe adviseurs. Specialisatie en grondige kennis van de specifieke situatie van familieondernemingen is hierbij essentieel. De vereniging zet zich in voor kennisontwikkeling en verdere ontwikkeling van het vak, welke bestaat uit diverse disciplines variërend van organisatieadvies, nalatenschap planning en ook fusie en overnameadvies.

Clifton Finance sluit zich aan bij het NGFB omdat dit een betrouwbaar platform is voor ondernemende families en familiebedrijven die op zoek zijn naar expertise en begeleiding bij vraagstukken die spelen met betrekking tot het bedrijf, het eigendom en/of de familie. Het is ook voor de aangesloten leden een gesloten community, waar expertise kan worden gedeeld en extern voor de belangen van de familiebedrijven kan worden opgekomen.

2023-09-28T09:31:16+01:0029 september, 2022|Blog|

Deel dit verhaal, kies je platform!